søndag den 2. marts 2008

#28 - Gmaps Pedometer

Nu skal vi til at rejse os fra computeren og være aktive! Uanset om man cykler, løber, eller vandrer, så præsenterer vi her et værktøj, der hurtigt kan blive uundværligt.

Gmaps Pedometer anvender Googles fantastiske kort- og satellittjeneste Google Maps til at udregne hvor langt du har bevæget dig, hvor mange kalorier du har forbrændt, udskrive højdeprofiler og meget mere. Og så er det et genialt værktøj til at finde nye ruter med.


Lad os komme i gang. Man skal ikke oprettes som bruger, så det er lige til at gå til:

Først skal vi lave et par indstillinger i venstre side. Vi vælger ”metric” for at få europæiske mål. Vi kan vælge om vi vil have kalorietæller med (bemærk at den er meget vejledende og forudsætter at man løber eller går) og om vi vil have vist ”elevation” (højdeprofil).




Så skal vi finde vores område på kortet. I boksen ”Jump to”, skriver jeg som et eksempel ”Sejs Denmark” for at finde området jeg selv bor i. I øverste højre hjørne kan vi vælge om vi vil have vist kort, satellitfoto eller en hybrid. Jeg foretrækker hybriden, da jeg så kan se skovstier m.v.


I øverste venstre hjørne kan jeg zoome ind og ud ved at bruge ”skyderen”. Jeg zoomer langt ind, så jeg kan finde mit eget hus. Man flytter rundt på kortet, ved at klikke med venstre musetast, holde den inde og trække rundt med kortet.

Nu trykker jeg på knappen ”Start recording” og dobbeltklikker på rutens begyndelsespunkt (her er det lige ud for mit hus).






Som vi kan se dukker der nu en lille rød markør frem. Nu dobbeltklikker jeg simpelthen på punkter langs den rute, jeg har løbet eller langs den rute jeg planlægger at følge. Jo flere punkter man laver, jo mere præcis bliver udregningen. Klikker du forkert kan du slette punkter ved at klikke på ”Undo last point”.






Som man kan se på billedet herover, bliver hver kilometer markeret, så man løbende kan se distancen. Den præcise distance kan også følges i boksen i venstre side.

Nu har jeg markeret hele ruten og er tilbage ved udgangspunktet. Jeg zoomer lidt ud igen for at få et overblik over min rute.




Nu har jeg de informationer jeg skal bruge. Jeg kan se hvor langt jeg har løbet, hvor mange kalorier jeg har forbrændt og jeg kan se at jeg startede ud med en bakke.

Hvis jeg nu gerne vil gemme ruten til en anden gang, eller sende den til en ven, kan jeg klikke på ”Save route” i boksen i venstre side. Det giver mig en unik adresse (url), som hører til præcis den rute jeg har tegnet. Den kan jeg så gemme som et bogmærke eller sende i en e-mail.

Nu er det din tur. Find dit eget område og begynd at måle ruter ud.

Og så er det ellers ud i den friske luft og afprøve ruterne :o)

2 kommentarer:

Hanne Ougaard sagde ...

Det ser s'føli meget skægt ud - men det er statter ikke min gode ven GPS'en Garmin Vista HCx, der ikke bare kan vise, hvor jeg har gået / cyklet / kørt, men som også kan lede mig geocaching-skattene.
men googlemap/ -earth er nu genial.
Hanne

spice-shit.smartlog.dk sagde ...

Den her er meget fin, men den på iform.dk er nemmere og bedre :) Fordelen ved denne er kalorietælleren - hvad kan google ikke? ;)