tirsdag den 1. juli 2008

#32 - fingeren på pulsen: Plaxo Pulse


At følge med i hvad ens web-venner skriver og uploader er tidskrævende. Hvis man nu i stedet kunne nøjes med at kigge et enkelt sted, og her følge med i det hele, og nemt og hurtigt kommentere på det relevante. Ønsketænkning?

Når man ser et web-indlæg, så har man nogle gange lyst til at kommentere offentligt, mens man andre gange hellere vil sende en mail. Men folk skifter jo i dag personlig profil-info jævnligt, og hvilken mail er pt gældende. Det ville være smart, hvis den korrekte mail altid var ved hånden, når man vil kommentere på et venne-indlæg på xyz-tjeneste... Ønsketænkning?

Måske bliver man inspireret af et venne-indlæg og vil gerne selv dele relateret indhold - så vil det være rart at kunne gøre det uden først at skulle logge ind på xzw-tjeneste - og naturligvis kun dele med dem man ønsker... Ønsketænkning?

Plaxo Pulse er en sådan universal-tjeneste, der næsten er svaret på dine drømme - du skulle prøve den :)

Pulsen
Med Plaxo Pulse kan du faktisk levere én strøm af nyheder til dine Plaxo kontakter. Og det rigtigt smarte er, at du i din Plaxo nyhedsstrøm (pulse), kan samle indhold fra de blogs, bogmærketjenester, billedtjenester, sociale netværkstjenester m.m..
Hvis dine primære web-venner er Plaxo-brugere og også samler deres nyhedsstrømme, så kan I faktisk være opdateret ved blot at følge med i hinandens gøren og laden på Plaxo.

Plaxo holder også styr på dine venners kontakt-information, og hvis du må for din IT-afdeling, så kan du synkronisere fx dit Outlook-adressekartotek, og kalender, med Plaxo - så er dit adressekartotek altid opdateret. Alt i alt temmeligt smart, og så er det lærerigt at bruge Plaxo, som nok er den førende frie adressebogs og open social baserede online-service.

Læs mere:
Wikipedia:
Plaxo:
Kom i gang
Opret en profil via www.plaxo.com.
Udfyld din profil med arbejdsinformation og personlige information, og angiv hvem der skal have adgang til data. Plaxo deler som udgangspunkt dine kontakter i Business, Friends og Family.Klik på fanebladet Pulse, og via Share more blokken,
så prøv at dele fx dine indlæg fra din blog, Facebook,
eller hvad der nu er relevant for dig.

Prøv også at dele indhold via blokken Share.
På Plaxo kan du nemlig også dele billeder, videoer, links, lave små afstemninger osv.

Udforsk - udforsk - udforsk!
Plaxo er en af de tjenester, som du kun lærer ved at arbejde med den jævnligt.
Udforsk alle menuer og forsøg at se mulighederne i tjenesten. Overblik og synkronisering af indhold og kontaktinformation bliver mere og mere vigtig, efterhånden som vi flytter vore data over specialiserede onlineservices. Ofte giver det mere læring at afsætte 10 minutter til systematisk at gennemgå og udforske menuerne i en service, end at browse rundt og læse hist og pist om tjenesten i halve timer...


Klik fx på fanebladet People, og lad Plaxo kigge i fx din Gmail adressebog. Du har muligheden for at få vist hvem der allerede er på Plaxo - inviter nogle af dem, så er du hurtigt i gang.
Udforsk hvordan forskellige kontakter har udfyldt deres profil, og hvilke muligheder du har for at kontakte dem, finde vej, osv.

Husk
For at udnytte Plaxo' muligheder, så skal du afgive brugernavn og adgangskode til dine forskellige online-services til Plaxo. Sådan noget er og bliver en tillidssag, og kun du kan tage stilling til om du har lyst til det.
Det samme gælder, hvis du bruger Plaxo til at synkronisere med fx dit Outlook adressekartotek.

Open social
Der gøres i disse år et stort arbejde for at udvikle standarder, der muliggør interaktion og datadeling og datasynkronisering på tværs af internettets online-services. Ved at bruge en tjeneste som Plaxo, så lærer du samtidig med at du udnytter en udmærket service.
Der er mange ting at lære når man bruger Plaxo - men det giver også indsigt og sparer tid - især hvis du bruger flere forskellige online-services eller har mange online-kontakter.

Have fun!

2 kommentarer:

Bente Jensen sagde ...

Søde Kalle
Kan man dele kalenderen?
Knus Bente

Birgit Bjerregaard sagde ...

Rart at få lidt mere at vide om Plaxo. Måske kan man bruge den istedet for iGoogle? men det varer lidt, før ens venner er med her.
hilsen Birgit